Můj život po škole - manuál k webové aplikaci

Autor materiálu Ing. Kateřina Tvrdá, Ing. Petr Czekaj
Typ materiálu
aplikace
Stupeň vzdělávání
Základní škola
ANOTACE

Příručka pro učitele k aplikaci Můj život po škole, která je určena ke kariérovému rozvoji žáků, provází je skrze většinu výstupů okruhu Svět práce a také základy finanční gramotnosti.

Žáci si vybírají možné budoucí povolání a dozví se o něm další informace, vč. potřebné kvalifikace. Aplikace je provázána s portálem Infoabsolvent, na kterém ukazuje konkrétní školy daného oboru dle vybraného povolání. U daného povolání také uživatelé najdou aktuální průměrnou výši příjmů. Druhá část aplikace je pak zaměřena na rozpočet domácnosti, kdy si žáci volí základní výdaje a v kombinaci s částí příjmu jim vzniká jednoduchý rozpočet.  

Aplikace vznikla v Moravskoslezském kraji (MSK) v projektu OKAP (Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání) a údaje v aplikaci (příjmy, výdaje, školy s daným oborem studia) jsou zatím pouze z tohoto regionu. Je však použitelná i pro učitele a žáky z jiných krajů, a to buď přímo (vžij se do role, kdy žiješ v MSK), nebo přeneseně (s použitím údajů z vlastního regionu). 

Člověk a svět práce
volba povolání
profesní orientace
kariérové poradenství
kariéra
kariérové kompetence
kariérové vzdělávání